Vedtægter for Grundejerforeningen ”Skovlodden”, St. Havelse
Revision nr. 5 af 22. maj 2022
§ 1.
Foreningens hjemsted er Halsnæs kommune og dens værneting er retten i Hillerød.
§ 2.
Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser i ethvert anliggende, der normalt hører under en grundejerforenings område, herunder vedligeholdelse af private veje, samt fælles anlæg af enhver art.
Endvidere er det foreningens opgave at repræsentere og varetage medlemmernes interesser over for offentlige myndigheder eller private personer og firmaer i spørgsmål af fælles interesse.
§ 3.
Ret og pligt til medlemskab har parceller, der udstykkes fra ejendommene matr.nr. 10h – 10i og 8o – St. Havelse by, Ølsted sogn.
Stamparcellerne for matr.nr. 10h og 10i er således ikke pligtige til at være medlemmer.
Efter beslutning på generalforsamlingen kan foreningens område udvides til også at omfatte andre ejendomme, der naturligt hører med til området.
Ved eventuelt salg af en parcel kan et medlem ikke udtræde af grundejerforeningen, medmindre pågældende overdrager sine rettigheder og forpligtigelser til den nye ejer, og det er ligeledes en forudsætning, at eventuelle restancer er berigtiget.
Den nye ejer af parcellen hæfter for eventuelle restancer.
§ 4.
Ved hvert parcels optagelse i foreningen og ved hvert ejerskifte erlægges et indskud svarende til et årskontingent, der betales efter påkrav med 1 måneds varsel.
Til dækning af grundejerforeningens udgifter betaler medlemmerne et årligt kontingent, der ved Halsnæs kommunes foranstaltning erlægges i januar måned sammen med ejendomsskatten.
Kontingentet betales af den ejer, som på dette tidspunkt er kendt af kommunen.
§ 5.
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed i alle anliggender.
Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i maj måned med mødested i foreningens nærmeste omegn.
Dato for den ordinære generalforsamling varsles, jfr. § 16, senest 1 måned før afholdelse.
Medlemmerne indkaldes skriftligt, jfr. § 16, med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden, der mindst skal indeholde følgende punkter:
• Valg af dirigent
• Beretning fra bestyrelsen om foreningens virksomhed i det forløbne år
• Fremlæggelse af revideret regnskab, budget samt forslag til kontingent
• Indkomne forslag fra medlemmerne
• Valg af bestyrelsesmedlemmer samt 2 suppleanter
• Valg af 2 revisorer samt suppleant
• Eventuelt
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 21 dage før.
§ 6.
På generalforsamlingen har hvert medlem èn stemme pr. parcel, forudsat at indskud og kontingent er betalt.
Alle spørgsmål – med de i nærværende love fastsatte undtagelser – afgøres ved almindeligt stemmeflertal.
Skriftlig afstemning skal foretages, såfremt bestyrelsen eller mindst en 4’del af de fremmødte medlemmer fordrer det.
Det er tilladt at lade repræsentere ved behørig skriftlig fuldmagt, idet dog ingen må møde med fuldmagt for mere end èt andet medlem.
Ved enhver generalforsamling føres protokol over forhandlingerne. Protokol underskrives af dirigenten og bestyrelsen.
§ 7.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder det påkrævet, eller når mindst en 5’del af medlemmerne skriftligt fremsætter begæring herom med angivelse af det emne, der ønskes behandlet.
Bestyrelsen skal senest 14 dage efter begæringens modtagelse indkalde til den ekstraordinære generalforsamling med mindst 8 dages varsel. I indkaldelsen skal angives dagsorden.
§ 8.
Foreningens daglige ledelse varetages af en bestyrelse på 4-5 medlemmer, bestående af formand, næstformand, kasserer samt 1-2 medlemmer, hvoraf den ene skal fungere som sekretær.
Bestyrelsen vælges på den ordinære generalforsamling, hvorunder der desuden vælges 1-2 suppleanter. Den førstvalgte suppleant er 1. suppleant
Alle vælges for 2 år ad gangen.
Formand vælges direkte af generalforsamlingen, medens bestyrelsen i øvrigt konstituerer sig selv. Såfremt formanden udtræder af bestyrelsen inden periodens udløb, konstituerer bestyrelsen sig med de valgte suppleanter, indtil næste ordinære generalforsamling.
Formand og 1-2 bestyrelsesmedlemmer samt 1. suppleanten er på valg i lige år.
2 bestyrelsesmedlemmer samt evt. 2. suppleant er på valg i ulige år.
Genvalg af bestyrelsesmedlemmer samt suppleanter er tilladt.
Der ydes dækning for repræsentations- og administrationsudgifter, samt til udgifter for kørsel.
Bestyrelsen kan efter en konkret og saglig vurdering antage en bogholder, der bistår kassereren med medlemsopkrævning, administration m.v. Bogholderen er ikke medlem af bestyrelsen.
Der oppebæres ikke honorar for bestyrelsens medlemmer.
§ 9.
Foreningens daglige korrespondance føres af formanden.
Ved indgåelse af retshandler forpligtes foreningen ved underskrift af formanden i forbindelse med 2 bestyrelsesmedlemmer.
Bestyrelsen beslutninger træffes ved almindeligt stemmeflertal. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer er tilstede.
Står stemmerne lige, er formandens stemme afgørende.
Udebliver et bestyrelsesmedlem fra 3 på hinanden følgende bestyrelsesmøder uden lovligt forfald, kan vedkommende slettes af bestyrelsen og suppleanten indkaldes.
Der føres protokol over bestyrelsens forhandlinger og denne underskrives af de mødte bestyrelsesmedlemmer.
§ 10.
Regnskabsåret løber fra 1 april til 31 marts.
Foreningens midler indsættes på almindelig bankkonto, hvorover der kun kan disponeres af kassereren og formanden i forening.
Derudover oprettes en dispositionsfond med midlerne anbragt på bankkonto med 6 eller 12 måneders opsigelse, alternativt i form af obligationer efter den samlede bestyrelses enige skøn.
Beslutning om anvendelse af disse midler kan – bortset fra vejreparationer og spuling af dræn – kun ske på ordinær– eller ekstraordinær generalforsamling.
Disponering af dispositionsfondets midler kan derefter kun ske ved formanden og kassereren i forening.
§ 11.
Forslag om optagelse af lån i foreningens navn eller andre større økonomiske dispositioner er underkastet samme regler med hensyn til stemmeafgivning som gældende for lovændringer, jf. § 14.
Såfremt der i overensstemmelse med disse regler træffes beslutning om optagelse af lån, er hvert enkelt medlem pligtig i fornødent omfang at underskrive gældsbrevet, samt udstede pantebrev i sin ejendom til sikkerhed for denne anpart i pågældendes økonomiske forpligtigelser.
Medlemmerne hæfter ikke solidarisk for foreningens forpligtigelser.
§ 12.
Udgifterne ved enhver fælles foranstaltning fordeles ligeligt mellem samtlige medlemspligtige parceller uden hensyn til disses størrelse eller beliggenhed.
§ 13.
Til at revidere regnskabet vælges på den ordinære generalforsamling 2 revisorer og 1 suppleant for èt år ad gangen.
Genvalg kan finde sted.
Det af kassereren opstillede regnskab afgives til revisorerne senest 15. april, således at revisionen kan være tilendebragt 1. maj.
§ 14.
Foreningens vedtægter kan kun ændres, når 2/3 del af foreningens medlemmer er til stede ved/repræsenteret på generalforsamlingen, og da kun når 2/3 del af de tilstedeværende eller repræsenterede medlemmer stemmer for.
Såfremt 2/3 del af medlemmerne ikke er til stede/repræsenteret, kan der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling efter reglerne i § 7 og med de fremsatte forslag som eneste punkt på dagsordenen.
En sådan ekstraordinær generalforsamling kan da, uanset antallet af fremmødte medlemmer, vedtage de fremsatte forslag, idet der dog til vedtagelse kræves, at mindst 2/3 del af de fremmødte/repræsenterede stemmer herfor.
§ 15.
Foreningen kan opløses efter vedtagelse på en generalforsamling, efter de i § 14. indeholdte regler.
Opløsningen kan dog ikke finde sted, så længe der påhviler foreningen gældsforpligtigelser, ligesom tiltrædelse til opløsning skal foreligge fra Halsnæs kommune.
§ 16.
Foreningen anvender elektronisk post og elektronisk dokumentudveksling (elektronisk kommunikation) i kommunikationen med medlemmerne i foreningen, med offentlige myndigheder, private personer, firmaer m.v. Det enkelte medlem har derfor pligt til, ved optagelse i foreningen, at meddele formanden sin e-mailadresse, ligesom det er det enkelte medlems ansvar løbende at ajourføre denne.
Foreningen offentliggør generelle oplysninger og meddelelser til alle medlemmer i foreningen på foreningens hjemmeside.
Indkaldelse til ordinær og ekstraordinær generalforsamling offentliggøres ligeledes på foreningens hjemmeside samt via mail til de e-mailadresser, der er tilgået formanden.
Nærmere oplysning om anvendelsen af elektronisk kommunikation fremgår af foreningens hjemmeside.
Foreningen kan herudover til enhver tid kommunikere med almindelig brevpost eller håndomdelt post som supplement eller alternativ til elektronisk kommunikation.
Ordensreglement Grundejerforeningen Skovlodden
- Brug af redskaber med motorstøj må kun finde sted således: Mand. – fred. kl. 7.00-19.00 og lørdag kl. 9.00-18.00. Søn - og helligdage kl. 9.00-12.00 – i perioden 1.10.-31.3. dog kl. 9.00-15.00.
- Hastighed f. motorkøretøjer er max. 30 km. i timen, og der skal tages størst muligt hensyn til gående trafik. Al kørsel skal begrænses mest muligt.
- Grundejerne har pligt til: at holde sin grund i en sådan stand, at papir o.lign. –især under byggeri – ikke kan flyve ind på andre grunde. Rabatter skal holdes slået og træer og buske beskåret, så færdsel på vejene kan foregå uhindret. Der må ikke etableres hindringer i rabatter, jfr. lov om private fællesveje.
Ved beplantning bør vises hensyn til naboer. Beskæring af hæk, hegn, buske og træer skal følge Hegnsloven. Faste hegn må ikke forefindes i skel. Evt. afhjælpning af ovennævnte kan foretages af grundejerforeningen for ejerens regning, efter forudgående varsel. Affald må ikke anbringes på grunden, så det er til gene for naboer. Der må ikke kastes jord, grene, flasker, glasskår eller andet affald på ubebyggede grunde, veje samt fællesarealer - Afbrænding af haveaffald o.lign. må ikke finde sted, jfr. Halsnæs Kommunes regler herom.
- Radio, TV m.v. samt musikinstrumenter, må kun benyttes under hensyntagen til omkringboende. Ved enhver selskabelighed udendørs bør der vises samme hensyn.
- Hunde, katte og andre husdyr må ikke uden opsyn færdes løse på veje og fællesarealer. Og hunde skal føres i snor over alt på nær på stranden i vinterhalvåret. Ejeren har pligt til at påse, at husdyr ikke er til nogen gene for omkringboende. Hundeekskrementer på veje, rabatter og fællesarealer fjernes straks af hundens fører.
- Parkering på vejene må kun finde sted når det påbudte parkeringsareal til 2 biler på grunden, er udnyttet. Køretøjer skal da anbringes på egne rabatter. Kørsel og parkering på fællesarealet må kun finde sted i forbindelse med arbejde på stedet, samt kørsel af materiel til og fra bådene. Kæden skal aflåses ved enhver passage ind og ud til fællesarealet.
- Skydevåben må ikke anvendes på foreningens område.
- Ejendomsretten skal ubetinget respekteres. Man må således ikke færdes på fremmede grunde, medmindre man har tilladelse dertil – bortset fra nødstilfælde som brand, indbrud, hærværk o.lign.
- Grundejere der udlejer deres ejendom, har det fulde ansvar - og dermed erstatningspligt, for skader deres lejer eller gæster forvolder på fremmed ejendom. De er endvidere pligtige til at gøre disse bekendt med dette ordensreglement.
- Ejerskifter eller adresseændringer skal meddeles til kassereren senest 3 uger herefter.
Bestyrelsen
Revideret og godkendt på Generalforsamlingen d.15. maj 2022
Deklaration om oprettelse af Skovlodden.
For grundejerforeningen ”Skovlodden”, St. Havelse Undertegnede Østifternes Kapitaladministration A/S, Hendriksholms Boulevard 7, Rødovre pr. Valby, som ejer af ejendommene matr. nr. 10 h og 10 i St. Havelse by, Ølsted sogn, og den del af matr. nr. 8 a samme sted, udstykket som mat. nr. 8 o St. Havelse der kaldes ”Skovlodden”, pålægger herved nævnte ejendomme følgende servitutter for så vidt angår parceller, der udstykkes fra disse:
1.
Arealet er af Ølsted kommune udlagt til sommerhusbebyggelse, hvoraf følger, at de på parcellerne opførte huse ikke må anvendes til helårsbeboelse.
2.
Med hensyn til bebyggelsens udformning og anvendelse gælder bestemmelserne i Ølsted kommunes bygningsvedtægt af 15/1 1963 jfr. Specielt § 19 om sommerhuse med følgende ændringer og tilføjelser: Husets taghældning må ikke overstige 30 gr. og tagflader skal fremstå grå eller sorte.
Gulvets plan må ikke ligge højere end 40 cm. over højest naturlige terræn ved husets fod og tagskær ikke mere end 270 cm. over samme terræn. På parcellerne må ikke drives erhvervsvirksomhed eller i øvrigt nogen anden virksomhed, der ved røg, støj, ilde lugt, ubehageligt skue eller på anden måde kan genere de omboende eller virke skæmmende på naturskønheden. Der må ikke holdes svin, fjerkræ, kaniner eller andre dyr, der efter grundejerforeningens skøn (jfr. § 9) kan genere de omboende i urimelig grad.
3.
Ved bebyggelsens placering og tilrettelæggelse af indkørselsforholdene til den enkelte parcel må sikres plads til parkering af mindst 2 biler på hver parcel. En garage eller carport med forplads til 1 bil vil opfylde dette krav. Parkering på områdets veje bør ikke finde sted.
4.
Enhver parcelejer er pligtig at renholde sin parcel, således at den ikke gennem spredende ukrudt eller på anden måde er til gene for de omboende. Med hensyn til hegn henvises til de i hegnslovgivningen indeholdte bestemmelser, idet dog bemærkes, at det ikke påhviler usolgte parceller hegnspligt.
I skel mod naboparcel og mod vej skal plantes levende hegn. Ved evt. beplantning i øvrigt skal der tages tilbørligt hensyn til de omliggende parceller.
5.
Udstykningsvejene samt adgangsvejen til området anlægges af udstykningsselskabet i overensstemmelse med de af kommunen stillede krav.
Den fremtidige vedligeholdelse påhviler parcelejerne efter de om vedligeholdelse af private fællesveje gældende regler.
Parcelejerne er pligtige at tåle, at eventuelle vejskråninger anlægges på parcellerne uden erstatning.
6.
Parcelejerne har ikke ret til at benytte den til området syd fra førende vej over matr. nr. 6 b St. Havelse by, Ølsted sogn, men skal benytte den nord/nordøst fra landevej nr. 21 Frederikssund/Kregme til udstykningen førende adgangsvej.
Såfremt den 8 meter brede udstykningsvej, der fører til parcel nr.1 (stamparcellen) videreføres til skellet mod matr. nr. 6 b St. Havelse by, Ølsted sogn, er parcelejerne pligtig til at oprette og vedligeholde en fast vejspærring (bom), således at kørende færdsel mellem matr. nr. 6 b St. Havelse by, Ølsted sogn, og udstykningsområdet på matr. nr. 6 b St. Havelse by, Ølsted sogn, og udstykningsområdet på matr. nr. 10 h, 10 i, og 8 a St. Havelse by, Ølsted sogn, ikke er mulig.
7.
Det på udstykningsplan af oktober 1962 indtegnede område, beliggende mellem Roskilde fjord og parcellerne nr. 61, nr. 71 og 76 begge incl. er udlagt som fælles strandareal.
Offentligheden har ret til gående færdsel ad de over udstykningsområdet anlagte veje til dette fællesareal samt ret til ophold på og badning fra arealet. Campering og teltslagning samt frembringelse af mekanisk musik på fællesarealet er derimod ikke tilladt.
8.
Enhver parcel har pligt til medlemskab af andelsvandværket St. Havelse Strand, således at vand aftages herfra på de for dette vandværk gældende regler.
Etablering af vandforsyning inklusive stik ind på de enkelte parceller bekostes af udstykningsselskabet.
9.
Samtlige parcelejerne er pligtige at være medlem af en grundejerforening for udstykningsområdet, der skal varetage parcelejernes fælles interesser, herunder for medlemmernes regning drage omsorg for fornøden vedligeholdes af veje samt fællesarealet.
Grundejerforeningen er berettiget og pligtig – uden at erlægge vederlag – at tage skøde på fællesarealet samt vejarealerne.
Kontingent fastsættes og opkræves efter generalforsamlingens vedtagelse. Der eksisterer ingen medlemspligt for usolgte parceller og ej heller for stamparcellen på matr. Nr. 10 h og 10 i, St. Havelse.
10.
Påtaleberettiget efter nærværende deklaration er Ølsted sogneråd samt grundejerforeningen.
Indtil samtlige parceller er solgt, er endvidere Østifternes Kapitaladministration A/S påtaleberettiget.
For så vidt angår § 6 og § 7 har endvidere henholdsvis Frederiksborg Amts Vejinspektion og Naturfredningsnævnet påtaleret.
Ølsted kommune er berettiget til at attestere nærværende deklarations overholdelse.
11.
Foranstående deklaration begæres herved tingslyst servitutstiftende på mart. nr.10 h og 10 i, St Havelse by, Ølsted sogn samt på den del af matr. nr. 8 a smst., der kaldes ”Skovlodden”; idet der med hensyn til byrder på panthæftelser henvises til ejendommens blade i tingbogen. Østifternes kapitaladministration A/S
Grundejerforeningen Skovlodden
Al kommunikation i grundejerforeningen foregår som udgangspunkt via foreningens hjemmeside samt udhængsskabet på Skovsøvej.
Hvis du vil have en påmindelse, når der kommer nye informationer på hjemmesiden, skal du sende en mail til kontakt@gfskovlodden.dk, hvor du i emnelinjen skriver Hjemmeside opdateringer samt dit navn og adresse i selve mailen, så vil du automatisk få besked, når der er nyt på hjemmesiden.
Grundejerforeningen har også en lukket Facebook-gruppe, som du kan blive medlem af som grundejer i Skovlodden. Klik på Facebook ikonet ovenfor for at få adgang.
Grundejerforeningen indsamler og opbevarer ikke personfølsomme data.